Biztonsági tájékoztató II. Hell Diósgyőr Rally

Légy biztonságban, vigyázz magadra!

Kérünk, hogy az alábbi tájékoztató tartalmát tartsd észben és a rallis élményed nem csupán izgalmas, hanem biztonságos is lesz!

Mindannyian azért vagyunk itt, hogy a lehető legközelebb kerüljünk az autókhoz, az akcióhoz és élvezzük a versenyt. Ám a rali szigorú határokon belül zajlik és nincs lehetőség a hibákra. Olvasd el a biztonsági információkat, kövesd a biztonsági személyzet és a sportbírók utasításait! Vigyázzatok egymásra és érezzétek jól magatokat!

A motorsport veszélyeket rejthet – ezért van szükségünk a segítségedre. A versenyzőknek támadhat technikai gondjuk, vagy adódhat más ok, ami miatt képtelenek az autójukat az úton tartani. Emiatt kiemelten fontos, hogy te, mint szurkoló, hol állsz. Az alábbi grafikák megmutatják a veszélyes helyeket, ahol tilos tartózkodni.

Biztonsági tájékoztató

Kérjük, alaposan tanulmányozd az alábbi biztonsági tájékoztatót és a mellékelt illusztrációkat annak érdekében, hogy a verseny látogatása minden pillanatban biztonságos legyen!

Biztonsági autók a rajt előtt

A gyorsasági szakasz rajtját megelőző 2 óra során több biztonsági autó teljesíti a szakaszt és ellenőrzi a szakasz biztonsági lebonyolításának feltételeit. Kérjük, hogy legkésőbb 30 perccel a rajt előtt foglald el a helyedet a kijelölt nézői pontokon! Tartsd be a sportbírók és a biztonsági személyzet utasításait és szükség esetén kérd a segítségüket!

Hangosautó

35 perccel az első versenyautó előtt
Hangosbemondó segítségével tájékoztatja a közönséget arról, hogy közeledik a gyorsasági szakasz rajtoltatásának időpontja. Kérjük, foglalják el a helyüket a nézői ponton!

Biztonsági vezető

35 perccel az első versenyautó előtt
A biztonsági vezető ellenőrzi, hogy a gyorsasági szakasz megtartásának feltételei adottak-e, és amennyiben szükséges, beavatkozik a rend helyreállítása érdekében.

Rendőrautó

35 perccel az első versenyautó előtt

A hangosautó és a biztonsági vezető autóját szorosan a rendőrség autója követi, amelynek munkatársai biztosítják a résztvevők és a közönség biztonságát.

000-s autó

30 perccel az első versenyautó előtt

A „háromnullás” az első biztonsági autó a rajt előtt. Kérjük, az autó érkezése előtt foglalják el a helyüket a nézői ponton! Utána a rajt és a cél között nem engedélyezett a mozgás!

FIA biztonsági küldött

20 perccel az első versenyautó előtt

Az FIA biztonsági küldöttje ellenőrzi, hogy a gyorsasági szakasz alkalmas-e a verseny elindítására. Rendellenességek esetén elhalaszthatja vagy törölheti a szakasz teljesítését.

00-s autó

12 perccel az első versenyautó előtt

Fokozott tempóval halad a gyorsasági szakaszon, de szükség esetén beavatkozik a szakasz biztosítása érdekében. A rajt és a cél között nem engedélyezett a mozgás!

0-s autó

8 perccel az első versenyautó előtt
Versenyen kívüli versenyautó, ami versenytempóhoz közeli sebességgel halad. Szükség esetén beavatkozik a szakasz biztosítása érdekében. A rajt és a cél között nem engedélyezett a mozgás!

Versenyautók

A rajtidőponttól folyamatosan
A biztonsági autók után a gyorsasági szakasz rajtidőpontjától kezdve folyamatosan zajlik a versenyautók rajtoltatása. A kijelölt nézői pontokon kívül tartózkodni szigorúan tilos és balesetveszélyes!

Záróautó

A mezőny után 5-10 perccel
Az utolsó versenyautó után 5-10 percen belül indul és begyűjti a sportbíróktól a jegyzőkönyveket. A záróautó után a közönség mozgása a sportbírók utasításai szerint lehetséges!

Igazi rally-rajongó vagy?

Herczig Norbert, Bútor Róbert, ifj. Tóth János és Csomós Miklós üzenete arról, hogyan lesz egy rally biztonságos, élvezetes és környezetkímélő. Ha igazi rajongó vagy, nem veszélyezteted saját magad és a verseny biztonságát, nem károsítod a természetet és felelősen fogyasztasz alkoholt!